MENU

Residència a Andorra

Expatriar-se a Andorra: Tres raons

01

Menys
pressió fiscal

Els teus diners són teus, preserva el teu patrimoni:
IVA del 4,5%, imposició limitada al 10%, sense impost sobre el patrimoni ni sobre successions.

02

Sense
delinqüència

Per vostè i la seva família, l’elecció continua sent seva: Andorra és un dels països més segurs del món.

03

Sistema
sanitari

Un dels 3 millors sistemes sanitaris del món (Commonwealth): esperança de vida entre els 10 primers països del món. Un entorn de vida saludable i un accés excepcional a la sanitat.

Residència a Andorra

Requisits per obtenir el permís de residència

Les sol·licituds de residència fiscal a Andorra són cada vegada més populars, gràcies a la seva qualitat de vida i la seva seguretat, dos factors summament rars avui dia, juntament amb un sistema fiscal únic a Europa i un PIB per càpita molt superior al dels seus veïns, tot plegat, a més, envoltat d’un entorn natural vast i flamant. Per obtenir un permís de residència a Andorra, cal complir certes condicions. En general, hi ha dos tipus de residència: l’activa i la passiva. Les residències actives permeten exercir una activitat professional amb un permís de treball o crear una empresa a Andorra. En canvi, les residències passives no tenen ànim de lucre o han de generar més del 85 % del seu volum de negoci fora del Principat.

Els diferents tipus de permís de residència a Andorra són la residència passiva sense ànim de lucre (per a jubilats); la residència passiva per a inversors ; la residència per a personalitats (per raons d’interès científic, cultural o esportiu); la residència per a professionals amb una activitat internacional; la residència per a l’ingrés en centres geriàtrics o terapèutics, i la residència obtinguda per reagrupament familiar. Els requisits difereixen per a cada opció, i la nostra feina és ajudar-te a triar allò que més et convingui i assegurar-nos que t’uneixis als pocs afortunats que s’han establert a Andorra.

Permanència al país

Inversió

Prova d’ingressos

Dipòsit

Llogar o comprar

Banca a Andorra

Assegurança de malaltia

Documents en regla

Certificat de penals

Examen mèdic

Els avantatges de viure a Andorra

  • Una capital dinàmica envoltada de natura
  • Una fiscalitat molt atractiva
  • Sense impost sobre successions i donacions
  • Els teus dividends estaran exempts d’impostos
  • Accés a la inversió immobiliària a Andorra
  • Només el 10 % d’imposició sobre les plusvàlues de criptomonedes
  • Plusvàlues borsàries exemptes d’impostos
  • Afiliació a la CASS, reemborsament de l’atenció que reps
  • A 2 h i 30 min de Barcelona i Tolosa

Fidencis Gestoria

Els nostres serveis d’expatriació

Amb un equip multidisciplinari altament experimentat, som l’única empresa de gestió capaç d’administrar tants serveis a Andorra.

Residència activa o residència passiva?

Andorra és una destinació popular d’expatriació per a treballadors, jubilats, esportistes, inversors estrangers i personalitats públiques que busquen un entorn de vida tranquil i segur amb una fiscalitat avantatjosa. La legislació andorrana en matèria d’immigració ha introduït canvis significatius en els permisos de residència.

El Principat d’Andorra té dos tipus de residència fiscal: la residència activa i la residència passiva. La residència activa es concedeix a les persones que desitgen treballar o crear una empresa al Principat, mentre que la residència passiva està destinada a les que no treballen al país però hi volen invertir. Els residents passius es classifiquen en quatre seccions. Residència sense ànim de lucre, per a inversors, personalitats i internacional.

Per obtenir la condició de resident passiu sense ànim de lucre o d’inversor, cal complir certes condicions, com una inversió mínima de 600.000 € en béns andorrans, inclosos immobles, i justificar uns ingressos superiors al 300 % del salari mínim andorrà. Els residents passius internacionals són empresaris amb una activitat que genera almenys el 85 % del seu volum de negoci fora del Principat. La residència passiva per a personalitats va destinada a persones d’interès esportiu, cultural o científic.

És important assenyalar que els residents actius han de residir a Andorra un mínim de 183 dies l’any, davant els 90 dies dels residents passius, per conservar el seu permís de residència.

Els teus ingressos: França vs. Andorra

Simulador fiscal

45K

D’ingressos anuals (3.750€/mes)

Per a 50.000€ de beneficis anuals
Impost sobre els dividends: 0%
Sense impost sobre béns immobles
Cotitzacions socials dels treballadors entre el 6,5% i el 22% del salari (CASS)
Sense doble imposició, només es paguen impostos sobre els beneficis

180K

D’ingressos anuals (15.000€/mes)

Per a 200.000€ de beneficis anuals
Impost sobre els dividends: 0%
Sense impost sobre béns immobles
Cotitzacions socials dels treballadors entre el 6,5% i el 22% del salari (CASS)
Sense doble imposició, només es paguen impostos sobre els beneficis

450K

D’ingressos anuals (37.500€/mes)

Per a 500.000€ de beneficis anuals
Impost sobre els dividends: 0%
Sense impost sobre béns immobles
Cotitzacions socials dels treballadors entre el 6,5% i el 22% del salari (CASS)
Sense doble imposició, només es paguen impostos sobre els beneficis

Andorra, un paradís fiscal?

Andorra sovint és qualificada de paradís fiscal, pels seus impostos relativament baixos. No obstant això, aquesta qualificació sovint es mal interpreta. Des del 2009, el Principat ha deixat de considerar-se un paradís fiscal no cooperatiu i ha introduït la transparència fiscal de forma gradual.

Abans del 2009, Andorra es considerava un paradís fiscal no cooperatiu. En aquella època, el Principat era la destinació que triaven els qui volien evadir impostos. Tanmateix, el 2013, el Principat va introduir impostos sobre les activitats econòmiques locals, i el 2015 els andorrans van haver de pagar l’impost sobre la renda. Al llarg dels anys, el Principat ha introduït la transparència fiscal de forma gradual, i ara està en consonància amb les normes internacionals.

No hi ha una definició oficial de paradís fiscal, però l’OCDE proposa quatre criteris: Imposició molt baixa o nul·la, secret bancari, llibertat concedida a les societats pantalla amb activitats fictícies i legislació que prohibeix els intercanvis amb altres administracions.

Malgrat la seva història, el Principat d’Andorra ja no figura en la llista de paradisos fiscals. Andorra ha signat acords d’intercanvi d’informació amb tots els països subjectes a impostos, ha adoptat 10 acords per evitar la doble imposició i ha signat un acord de transparència amb el Consell d’Europa i l’OCDE. Andorra també figura en la llista de països que compleixen la legislació fiscal, participa en la lluita contra el blanqueig de diners i ha instaurat un marc fiscal d’acord amb les normes internacionals.

Andorra continua essent una destinació popular d’expatriació pel seu entorn de vida excepcional i les seves condicions fiscals molt atractives. La inversió al país augmenta constantment, i el Govern local ha establert aquest sistema principalment per promoure l’economia andorrana.

0 km

Verd a la natura

0 %

Fibra òptica 1 Gb/s

0 h

de Tolosa i Barcelona

0 +

Activitats de tot tipus

Viure a Andorra

Residir a Andorra és una de les millors opcions per als qui busquen viure en un entorn natural, de muntanya i amb una alta qualitat de vida, on es pot practicar una gran varietat d’activitats esportives.

El país ofereix oportunitats de feina interessants, sobretot en els sectors del turisme, l’esport, l’esquí i la banca.

La CASS és el sistema sanitari d’Andorra. Té diverses característiques especials, com el copagament, la lliure elecció de metge i la compatibilitat amb hospitals d’Espanya i França.

El sistema educatiu d’Andorra és molt complet i inclou escoles andorranes, franceses, angleses i espanyoles, la qual cosa ofereix als pares una gran varietat d’opcions per a l’educació dels seus fills.

És útil disposar de cotxe per moure’s per Andorra, però també hi ha una àmplia xarxa d’autobusos interurbans. Les comunicacions amb Espanya i França són per carretera, amb cotxe o amb autobús.

Andorra ofereix als seus habitants una qualitat de vida única, amb un PIB per càpita de més de 46.000 euros i un salari mínim legal d’uns 1.400 euros. El país també és conegut per la seva seguretat excepcional i la seva taxa de criminalitat inexistent, cosa que contribueix a una esperança de vida superior a la de la majoria dels països europeus.

Prop del 90 % del país està format per boscos, rius, prats i muntanyes, que proporcionen un entorn natural ideal per als amants dels esports de muntanya, com el senderisme, l’alpinisme, la BTT, l’esquí, l’esquí nòrdic i les raquetes de neu. Les zones de muntanya i esquí de Grandvalira i Vallnord ofereixen als residents un lloc per relaxar-se i gaudir d’una àmplia gamma d’activitats esportives, amb més de 300 km de pistes d’esquí.

Andorra, el futur encara és possible

3r sistema sanitari del món

Segons xifres oficials de la Commonwealth, i el primer
de la llista de l’informe científic publicat en la revista mèdica
The Lancet el 2017.

✓ Tecnologies mèdiques d’avantguarda
✓ Sistema mèdic simplificat i centralitzat
✓ Acords hospitalaris amb França i Espanya
✓ Cobertura del 75 % de les despeses mèdiques

El sostre migratori

Una quota d’entrada limitada

Per preservar-ne l’equilibri natural i la comoditat dels seus residents, Andorra ha establert una quota d’entrada limitada a 100.000 persones. Aquesta política permet garantir unes condicions de vida agradables als residents permanents, tot preservant uns recursos naturals limitats, com l’electricitat i l’aigua, i mantenint una qualitat de l’aire excepcional a Europa.

Gestionar correctament aquests recursos és essencial per mantenir el desenvolupament econòmic i turístic del país, així com per preservar allò que fa del Principat un entorn únic.

Habitants: 80.000 / 100.000
0%

La simplicitat de Fidencis

La teva residència activa en quatre passos

01

Primer contacte

Fes-nos un forat a l’agenda o explica’ns què necessites per escrit.

02

Entrevista privada

Explica’ns el teu projecte i hi trobarem les millors solucions.

03

El teu projecte, la nostra prioritat

Ens encarreguem de tots els tràmits necessaris per la realització del vostre projecte.

04

Benvinguda a Andorra

Tot el que has de fer és relaxar-te i descobrir el nostre bell país mentre nosaltres ens ocupem de tots els tràmits.

Expatriació a Andorra Preguntes més freqüents

A Andorra, els hòldings es poden constituir en forma de societat anònima o de societat de responsabilitat limitada.

Es requerirà un capital mínim de 60.000€ per a la creació d’una societat anònima a Andorra, que haurà de dividir-se en accions numerades i inscriure’s en el registre mercantil. Per a les societats de responsabilitat limitada, el capital mínim serà de 3.000€, dividit en accions no negociables.

Els hòldings a Andorra ofereixen molts avantatges, especialment en termes d’optimització de despeses. Les empreses que componen el grup empresarial poden gestionar millor les seves despeses gràcies a la coordinació de les activitats del hòlding. A més, la comptabilitat és més eficaç i la participació de l’empresa en el mercat s’optimitza. Les empreses integrades al hòlding també es beneficien d’una major estabilitat en les seves activitats en reduir el risc econòmic, al mateix temps que garanteixen la compensació als accionistes en cas de pèrdues econòmiques.

Quan et decideixis a instal·lar-te en una de les set parròquies d’Andorra, la qüestió de l’allotjament és primordial.

La primera opció és comprar una propietat amb un permís de residència i un permís d’inversió estrangera expedits pel ministeri competent. Els no residents també poden comprar propietats legalment, prèvia obtenció d’una Autorització d’Inversió Estrangera.

Per llogar una propietat, és obligatori obrir un compte bancari, i la durada mínima del contracte d’arrendament està regulada en 5 anys. El contracte pot rescindir-se dins d’aquest termini i canviar de domicili amb un preavís de només 3 mesos. Els preus de lloguer fluctuen molt en funció del tipus de propietat, la seva ubicació i superfície, així com de l’època de l’any. La millor època per buscar habitatge és a partir de maig.

Fidencis pertany al grup NODUM CORPORATE, del qual forma part KUDO INVEST, societat d’assessorament financer autoritzada, regulada i supervisada per l’Autoritat Financera Andorrana (AFA, amb número de registre ASF-01/17), la qual cosa garanteix la plena legitimitat jurídica per ajudar-te a obrir comptes bancaris i gestionar el teu patrimoni financer.

Andorra s’ha convertit en un centre financer segur i solvent gràcies a l’intercanvi automàtic de dades CRS i a l’estricte compliment de les normes bancàries contra el blanqueig de diners.

Actualment hi ha 3 bancs a Andorra, Andbank, Morabanc i Creand, tots solvents i classificats entre els més sòlids d’Europa. Els bancs andorrans no tenen accés als fons del Banc Central Europeu, de manera que la seva estratègia de finançament és més conservadora i garanteix més estabilitat. Particulars, empreses, residents i no residents poden obrir un compte a Andorra, però han de complir la normativa bancària en matèria de lluita contra el blanqueig de capitals, el protocol FATCA i facilitar l’origen dels fons.

S’ha considerat durant molt de temps a Andorra un paradís fiscal poc cooperatiu abans que fos retirat de la llista negra al 2009.

Des de llavors, el Principat ha introduït la transparència fiscal, compartint informació sobre la nomenclatura fiscal i ajustant-se a les normes internacionals. Encara que el país ja no compleix els criteris de l’OCDE de paradís fiscal, continua atraient a empresaris i inversors gràcies al seu baix tipus impositiu. L’impost de societats està limitat al 10%, l’IGI (equivalent a l’IVA) és del 4,5% i els dividends estan exempts d’impostos. El mercat immobiliari també es beneficia d’un règim fiscal avantatjós.

Encara que la qualitat de vida és un dels principals atractius del Principat, alguns continuen considerant-lo un paradís fiscal, la qual cosa no és difícil tenint en compte el punt de vista dels seus països veïns.

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) és l’organisme de seguretat social centralitzat responsable de la gestió dels reemborsaments de les despeses mèdiques i hospitalàries.

L’afiliació a la CASS és obligatòria per tots els residents i assalariats que exerceixen qualsevol mena d’activitat al Principat. La seguretat social i la cobertura sanitària a Andorra es divideixen en 2 branques: la branca general i la branca de jubilació per la gestió de les pensions de jubilació i viduïtat. L’import de les cotitzacions varia en funció de la situació professional i oscil·la entre el 6,5% per a un treballador per compte d’altri i uns 540,00 euros per a un treballador per compte propi. La CASS cobreix les despeses sanitàries en un percentatge que oscil·la entre el 75% i el 100%. També cobreix entre el 90% i el 100% de les despeses d’hospitalització, accidents laborals o malalties professionals.

La CASS és un òrgan important dins del Principat i garanteix als residents una assegurança de malaltia basada en acords internacionals amb els seus socis europeus, la qual cosa permet la compatibilitat amb hospitals francesos i espanyols.

T'escoltem

Explica’ns el teu projecte d’expatriació